Hoi

 
IMG_20190715_142812829.jpg

Welkom!

Ik ben Nouchka,

een fotograaf die een poosje bij je langs komt of met je mee gaat om een beetje van je leven vast te leggen. Dus geen studio fotografie, geposeerde kiekjes of precies dezelfde omgeving en kleding als de 20 klanten voor je.

Nee ik kom jou, de mensen en dieren waar je om geeft vastleggen in hun dagelijkse leven of tijdens belangrijke gebeurtenissen zoals het werkelijk is en gaat.


Een echte herinnering om te koesteren.


 
d1 (63 van 81).jpg
d1 (65 van 81).jpg
d1 (67 van 81).jpg
 

Reportage fotografie?

Er zijn een hele hoop namen voor deze vorm van fotografie,
maar hier is deze werkwijze nog niet zo veel voorkomend.
Voornamelijk kennen we hier reportagefotografie,
zoals een bruiloft reportages maar nu ook begrafenis reportages en geboortefotografie.
Reportage fotografie is er dus al eentje, lifestyle, documentaire of ook wel documentatie fotografie zijn een paar andere noemers.

Tussen deze, in principe, 3 verschillende zijn volgens fotografen
dan weer kleine verschillen maar wat ik doe ligt ergens waar de 3 elkaar raken.

 

Waarom?

Ik heb jaren gefotografeerd, perfecte studio kiekjes en newborn fotografie.
Maar ik merkte dat ik de foto's die ik van mijn eigen familie maakte veel mooier vond dan de gemaakte perfectie. Die momenten vinden waar iemand echt zichzelf is en vrij bezig is was veel mooier en uitdagender voor mij. En toen ging ik bruiloften schieten, daar sta je dan met je camera, 50-300 man om je heen en honderden momenten die je perfect wil en moet fotograferen. Wat prachtig vond ik het om te doen.

Ik kreeg een goede baan aangeboden na verloop van tijd en ik zetten mijn fotografie werkzaamheden stil voor iedereen buiten familie en vrienden. Fotografie was weer van mezelf en voor mijzelf en in deze periode heb ik deze stijl van fotograferen alleen maar verder ontwikkeld en merk ik om mij heen steeds meer mensen die ook deze stijl veel mooier vinden.

Dus ik ben terug gestapt naar fotografie,

maar dan zoals goed voelt en mij van nature komt.

 
poosje_porto (77 van 108).jpg